Saturday, October 29, 2011

Înainte!


De multe ori vara când locuiam în Jacksonville, eram dimineaţa pe plajă, la prima oră, înaintea tuturor, pentru a vedea soarele cum răsare din mare, să văd cum cerul lua foc şi cum oceanul este mai frumos ca niciodată. Acuma în casa din Oklahoma trebuie să văd răsăritul din spatele unor draperii, super transparante. Îmi este aşa de dor de Jacksonville, şi de viaţa mea de acolo, de placa mea de surf, pe care am donat-o unui orfelinat , pentru că mi-am dat seama că nu mai am ce să fac cu ea aici, între munţi. Îmi este dor de verile mele în care stăteam până târziu în apa recişoară a oceanului, bucurându-mă că sunt foarte liberă, şi că viaţa merită trăită. 


Îmi plăcea să mă scufund şi să simt apa cum îmi înconjoară corpul, cum mă îmbraţişează. Soarele îmi dădea acea noanţă măslinie, mult iubită de mine, care acuma cred că se va duce din cauza frigului. Nu îmi place ideea, dar trebuie să mă acomodez. Noua me aviaţă a începu, chiar dacă nimeni nu m-a întrebat şi pe mine nimic. Revolta pe care o simt, este adâncă şi nu cred că se va duce în curând. Oceanul era a 2-a mea casă. Acuma s-a dus şi nu prea mai simt că aparţin nicăieri.  

Thursday, October 20, 2011

For Simona.

Ştiu că a fost ziua Simonei pe nouăâşpe, aşa cum zice ea, şi mai ştiu că nu am avut timp să scriu pe blog, aşa că o fac azi, cu toate că este cu întârziere.
Îţi urez la mulţi ani, şi un an plin de fericire.
"Încă un an, încă un an, s-a mai dus pe topppooggaannn..."


Coşmar.

Stau singur în camera mea pregatindu-mă să ies afară pentru o plimbare care ar putea să îmi ia din minte toate amintirile din ziua acesta.
Ziua de azi a fost un total dezastru... Nu am avut chef de nimic şi de nimeni, şi când în sfârşit am gasit şi eu un mod de-ami omorî timpul, am fost întrrupt de director care mi-a smuls ţigara din mână. A ieşit destul de rău, şi poate o să-mi scadă nota la purtare. Ce porcarie, de atâtea ori am fumat în liceu, dar niciodată nu m-a prins nimeni, şi totuşi azi cred că m-a spus cineva, pentru că altfel nu aveau cum să afle. Idiotu' naibii...
Îmi trag repede pe cap bluza negră, şi ies din casă ca o vijelie.
Capul îmi bubuie şi iar simt starea aceea de greaţă, bine cunoscută de mine, acea stare de euforie, când simt că plutesc, dar nu ţine niciodată foasrte mult. Ceea ce văd în faţa ochilor începe să se înceţoşeze, iar greaţa se agravează.
Nu am mai vazut-o pe fata aceea de multă vreme... Chipul ei îmi este aşa de bine păstrat în amintiri şi totuşi aşa de departe.
În capatul aleii goale, cu un covor de frunze ruginii, aşternut pe jos, se formează un mic vârtej din cauza vântului care suflă destul de tare. Păşesc într-o băltoacă iar adidaşii mei se pare că au mai primit un strat nou de jeg.
Scot pachetul de ţigări, îmi iau bricheta din buzunar, şi îmi aprind o ţigară. Nici nu apuc bine să trag un fum, că în faţa mea se întâmplă ceva foarte familiar.
În acel mic vârtej, se formează conturul unui trup, de fată cu părul până la talie. Ea e! Scap ţigara din mână de uimire, şi o las pe jos să ardă în nesimţire.
Ochii ei de un albastru marin mă străpung aşa cum fac de fiecare dată când ne întâlnim.
Trupul ei zvelt şi părul castaniu până la talie, o fac să arate ca o zeiţă. Fac paşi mărunţi cătrea ea, pentru a încerca să îi vorbesc, să încerc să intru în contact cu ea, dar poate că nici de data aceasta nu am să reuşesc, aşa cum nu reuşesc niciodată.
Nu vreau să fugă din nou de mine. Aş fi distrus dacă ar mai face asta încă o dată. Inima începe să alerge din ce în ce mai atre, iar frigul de afară deja nu mai este simţit.
Vântul prinde putere suflându-mi părul creţ lăsat să crească excesiv. Ea stă nemişcată, iar eu mă apropii din ce în ce mai mult de ea.
Un sărut. Un singur sărut, şi voi afla dacă este reală, dacă este pe Pământ aşa cum suntem toţi. Trebuie să ştiu că este reală, pentru că, dacă nu este, înseamnă că am innebunit, şi am început să mă îndrăgostesc de înghipuiri.
Stau în faţa ei, iar ea nici nu cred că respiră, pentru că a rămas mişcată de aşa multă vreme.
O vreau mai aproape, tot mai aproape. Îmi strecor uşor mâna pe conturul feţei ei, întâlnindu-mă cu acel păr castaniul catifelat. O simt, este realăăăă... îmi este frică să nu fac vreo mişcare greşită, să o sperii, şi să fugă iar de mine.
Îşi mişcă ochii în toate direcţiile, ceea ce îmi dă de înţeles că îmi cercetează faţa, pentru fiecare detaliu. Şi-a pus mâna peste mâna mea de pe faţa ei, iar eu încep să mă apropii, închizându-mi ochii, aşteptând ca buzele noastre să se întâlnească. Aştept, şi aştept. şi aştept, dar nimic nu se întamplă. Deschid ochii şi rămân uimit, dar totuşi nici chiar aşa de uimit, pentru că mă aşteptam să fugă din nou. Mâna îmi stă cocoţată ca tâmpita în aer, o las uşor jos pe lângă corp. În gând 'strig' un fuck, apăsat, îmi bag mâinile în buzunar şi plec din loc.
Nu mai suport este un coşmar.
Câteva fantome din jurul meu se holbează la mine, aşa cum fac de fiecare dată şi se pare că înceracă să vorbească cu mine, dar împiedic vocea lor să ajung până la urechile mele. Le las în urmă, chiar şi pe Toby. Nu am chef de elleeeee...
M-am îndrăgostit de o fată nebuneşte, mai exact de o fantomă.

Monday, October 17, 2011

Live.Laugh.Love.

Ştiu că atunci când vine vorba de mame  pentru mulţi dintre voi este un punct mort.
Pentru mine este normal sa vorbesc cu maicămea. Ea pune suflet în orice face, dragoste şi dăruire. Pare o femeie care se impune, şi uneori chiar face asta, dar după aceea se potoleşte şi devine o femeie normală.
Simt o legatura cu mama, una mai specială. Îi sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu, iar eu cred că tot ce a  scris el pentru mine are un sens. Adică de atâtea ori am suferit, şi cred că poate sigur o să vină şi vremea când am să strălucesc.
Ştiu că acum o lună, cam când a început şcoala am avut un moment de melancolie totală, în care m-am izolat de lume, iar mama a fost singura persoană pe care am lasat-o să se aproprie de mine. În seara aceea am plâns trei ore în continuu, în hohote, timp în care i-am spus tot ceea ce mă deranjează,  felul în care mă simt, toate tâmpeniile pe care nu le-am suferit, ba chiar la un moment dat am şi ţipat la ea, dar nu mi-a zis nimic, doar a stat şi a ascultat, după care a început şi ea să vorbească. În seara accea am dormit foarte bine, mai ales că mi-a spus nişte lucruri foarte adevărate, de care ea şi-a dat seama doar lăsând o privire, pe când eu a trebuit sa sufăr mult ca să îmi dau seama că este o cauză pierdută.

Se vede că a trecut prin multe în viaţă şi se vede că a învăţat să citească oamenii.

Odată într-a 5-a ştiu că mi-a zis de o fată că va ajunge mare piţi, şi că nu are rost să stau după curu' şi mofturile ei, iar intr-a 7-a fata accea a făcut o fază şi am lăsat-o deoparte şi nu îmi pare rău deloc, pentru că dacă mai eram prietene cine ştie ce tâmpenii aveam acuma în cap...




Aşa cum zice şi poza, în fiecare zi mă transform din ce in ce mai mult în ea, şi sincer chiar nu îmi pare rău!



Friday, October 14, 2011

Sunday, October 9, 2011

Ploaie, ploaie şi iar ploaie.


În ultimele zile a plouat cum nu a mai plouat de două luni sau mai bine de atâta. Iubesc ploaia, şi acel miros de ud, amestecat cu ceva praf, şi aerul rece care îţi intră în nări şi care te face să te cutremuri.
Azi a fost prima zi din această toamnă când am inspirat aer rece şi am dat aer afară din corp, care intrând în contact cu aerul rece de afară s-a prefăcut în abur.
Am rămas stupefiată astăzi cand m-am trezit. şi ca veşnicul meu obicei, m-am dat jos din pat şi m-am dus să vad ce se gaseşte pe afară. Multă apă şi altă apă amestecată cu nămol şi frunze, probabil căzute din cauza vântului. în sfârşit se simte toamna, şi în sfârşit simt că îmi este dor de vară.
Prima zi oficială de tomnă, şi ultima zi de odihnă. De mâine o iau de la capat with that big shit.
Dar hei este tomnă şi trebuie să uitam de toate tâmpeniile şi de prostiile la care ne gândim în fiecare zi, pentru că viaţa trebuie trăită...

Saturday, October 8, 2011

Dirty dancing in the moonlight.

I'm feeling sexy and free, like glitter's raining on me. You like a shot of pure gold, I think I'm 'bout to explode.
I can taste the tension like a cloud of smoke in the air. Now I'm breathing like I'm running cause you're taking me there. Don't you know...you spin me out of control.
Ooh ooh ooh.
We can do this all night, turn this club, skin tight, baby come on, pull me like a bass drum, sparkin' up a rhythm. Baby, come on!
Ooh ooh ooh ooh.
Rock my world into the sunlight. Make this dream the best I've ever known. Dirty dancing in the moonlight, take me down like I'm a domino.
Every second is a highlight, when we touch don't ever let me go. Dirty dancing in the moonlight, take me down like I'm a domino.
You got me loosing my mind. My heart beats out of time. I'm seeing Hollywood stars, you stroke me like a guitar.
I can taste the tension like a cloud of smoke in the air. Now I'm breathing like I'm running cause you're taking me there.Don't you know...you spin me out of control.
Ooh ooh ooh.
We can do this all night. Turn this club, skin tight, baby come on, pull me like a bass drum. Sparkin' up a rhythm, baby, come on!
Ooh ooh ooh ooh.
Rock my world into the sunlight. Make this dream the best I've ever known. Dirty dancing in the moonlight, take me down like I'm a domino
Every second is a highlight. When we touch don't ever let me go. Dirty dancing in the moonlight, take me down like I'm a domino
Ooh baby baby got me feeling so right. Ooh baby baby dancing in the moonlight. Ooh baby baby got me feeling so right. Ooh baby baby dancing in the moonlight. Ooh baby baby got me feeling so right. Ooh baby baby dancing in the moonlight.
Rock my world into the sunlight. Make this dream the best I've ever known. Dirty dancing in the moonlight. Take me down like I'm a domino.
Every second is a highlight. When we touch don't ever let me go. Dirty dancing in the moonlight, take me down like I'm a domino.



Happy birthday Bruno!

I know today is your birthday, and i want to say "happy birthday" loud, but i can't because i'm right now in my bedroom, listen to "Liquor Store Blue".
I know that you will never find my blog. and see what i write about you...


What beautiful curly hair  you have!!!!

Cartea.



Cartea mi-a fost întotdeauna aproape. Orice s-ar întâmpla eu ştiu că am s-o găesesc acolo pe raftul meu sacru, cu cărţi mult adorate.
Cineva mi –a spus odata ca o carte este singurul dar ce poate fi deschis de nenumarate ori si tot timpul te va surprinde.
Ştiu ca niciodată nu o să mă dezamăgească, ba din contră ştiu ca îmi va ţine partea.
Simt că suntem făcute una pentru cealaltă, şi că adeseam gândim în accelaşi fel, ia unele lucruri sunt de aşteptat de la ea. Întotdeauna o să îmi dea exemple de urmat şi multe învăţături pe care nu am să le uit.
Nopţile de agonie, şi melancolie în care lumea mi se pare că se termină, iau cartea, draga mea soră, o strâng în braţe, o miros, după care încep să îi aflu povestea, care uneori este mult mai tragică decât a mea.
Zilele pe care mi le petrec cu ea sunt aşa de scurte iar uneori ne despărţim prea repede, prea brusc, cu un final care mă lasă să aştept poate luni în şir, un final care mă face să mor de curiozitate.
Uneori este încăpăţânată şi ambiţioasă, şi nu mă lasă să îi ştiu toată povestea, să îi fiu aproape, să o înţeleg. Alte ori este arţăgoasă şi se poartă urât cu mine, iar uneori nici nu o mai recunosc.
Cartea este schimbătoare şi atrăgătoare. Intră în atâtea buclucuri, care mi se par aşa fantasctice, pentru că ştie să iasă din ele, dar dacă mi s-ar întâmpla mie, oare aş ştii să scap de ele?
Uneori şi totuşi de aşa multe ori mă face să plâng, cu lacrimi şiroite şi cu suspine, care îmi usucă gâtul, şi îl face sub formă de scoarţă de copac, după care este ca şi cum mă ia în braţe şi îmi spune „este totul bine”, şoptindu-mi uşor la ureche continuarea.
Uneori nu îmi place de ea şi îi trântesc filele cu repezeală, cu zgomot, şi cu mult praf răspândit prin jurul meu, după care o arunc pe un raft. Poate că o să o găsesc când am să fiu mai bătrână şi o să am 72 de pisici, iar o carte este modul de a-mi omorî timpul.
Alteori mă îndrăgostesc nebuneşte de ea, şi nu o pot lăsa să îmi scape printre degete, precum  apa, pentru că o iubesc. 
Coatele îmi sunt tocite,  inima mai are puţin şi explodează, iar ochii urmează repede cuvinte după cuvinte, propoziţii după propoziţii.
Magia ei mă innebuneşte, iar imaginaţia mea prinde forma multor trupui, pe care le formez aşa cum vreau, şi pe care o să le iubesc toată viaţa mea.
Nu am să reuşesc să te cunosc niciodată foarte bine, dar măcar ştiu că te iubesc. 

Am doar 18 ani, sunt nebun si nu am bani!

De fapt nu am 18 ani, dar merge si asa.
Pentru ca merita, pentru ca Vama veche este cea mai atre trupa romaneasca, care face muzica de calitate si pe care ii iubesc... 


Wednesday, October 5, 2011

I'll be ok tomorrow.

Standing at this liquor store,
Whisky coming through my pores,
Feeling like I run this whole block.
Lotto tickets and cheap beer
That's why you can catch me here,
Tryna scratch my way up to the top.

[Pre-Chorus]
Because my job got me going nowhere,
So I ain't got a thing to lose.
Take me to a place where I don't care,
This is me and my liquor store blues.

[Chorus]
I'll take one shot for my pain,
One drag for my sorrow.
Get messed up today,
I'll be ok tomorrow.
One shot for my pain,
One drag for my sorrow.
Get messed up today,
I'll be ok tomorrow.

[Verse 2 - Bruno Mars]
Me and my guitar tonight,
Singing to the city lights,
Tryna live on more than what I got.
Cause '68 Citrus ain't gonna pay the rent,
So I'll be out here til they call the cops.

[Pre-Chorus]
Because my job got me going nowhere,
So I ain't got a thing to lose.
Take me to a place where I don't care,
This is me and my liquor store blues.

[Chorus]
I'll take one shot for my pain,
One drag for my sorrow.
Get messed up today,
I'll be ok tomorrow.
One shot for my pain,
One drag for my sorrow.
Get messed up today,
I'll be ok tomorrow.

[Verse 3 - Damian Marley]
Here come Junior Gong
I'm flying high like superman
And thinking that I run the whole block
I dunno if it's just because
Pineapple kush between my jaws
Has got me feeling like I'm on top
Feeling like i would stand up to de cops
And stand up to de bigga heads
becaw de whole ah de ah saps
All de talk dem a talk
And dem fly make nah drop
Nuff ghetto youth cannot escape de trap

[Chorus]
Give me this one shot for my pain,
One drag for my sorrow.
Get messed up today,
I'll be ok tomorrow.
One shot for my pain,
One drag for my sorrow.
Get messed up today,

[Damian Marley talking]

You can comment or submit the Bruno Mars - Liquor Store Blues Lyrics if you have any corrections, and we will make sure to update it within 24 hours. You can also suggest songs that are not in this blog yet.


---Stiu melodia asta de multa vreme, dar numai acuma am avut momentul spiritual de a o pune pe blog. Imi plac foarte mult melodiile raggae.

Saturday, October 1, 2011

Cause everything inside me screams, "no,no,no,no...".

Brushing my hair, do I look perfect?
I forgot what to do to fit the mould , yeah!
The more I try the less it's working yeah yeah yeah
Cause everything inside me screams, "no,no,no,no..."


Vesrurile spun totul.
Vocea ei este atât de puternică şi se vede cum cântă din suflet. O iubesc pe Jessie, iar de la ea îmi plac absolut, dar absolut toate melodiile, iar asta una dintre cele mai bune. Cred că am mai pus-o încă odată pe blog, când am auzit-o prima oară, dar nu mai contează.