Wednesday, August 3, 2011

John Lennon.

 Cred că mai ştiţi când am făcut o postare cu John Lennon Wall. Ei bine eu habar nu aveam cine este acest bărbat John Lennon, dar de curând am făcut cercetări, şi Abracadabra.

John Lennon este de fapt un cântăreţ care s-a născut în anul 1940, şi a decedat în 1980. Nu a trăit foarte mult, dar ceea ce a făcut  a rămas şi până acuma.

Dacă tu cel, care citeşti acestă postare eşti un teenager, sau un om în toatată firea [care s-ar putea să ştie cine este], şi vrei să cauţi în trecut pentru că te plictiseşti de melodiile din ziua de azi, şi vrei să fii mai vintage, şi vrei să fii diferit, cred că ţi-ar plăcea această postare.


Câtă lume ştie meloida IMAGINE?, Sau câtă lume a ştiut că ceea ce scria pe John Lennon Wall, are vreo legătură cu acestă melodie. Ei bine mie, nici nu mi-a trecut prin cap, şi nici nu am ştiut că ştiu melodia asta, care este superbă. Pianul de la început te unge pe suflet [adică pe mine mă unge pe suflet], iar vocea lui este superbă, şi clară, iar în felul ăsta omul pate să înţeleagă tot ce spune, fără să citească lyrics-ul

Vă spune ceva versul "You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one. I hope in one day you will join us, and world be as one.". Da ei bine mie nu îmi spunea nimic, şi nici prin cap nu mi-a trecut să caut pe Google, pentru că mi-a plăcut esenţa propoziţiei, sau mai bine zis, propoziiţilor, şi nu m-a mai interesat în continuare.



Ca să vă faceţi o părere şi mai bună, ma să vă dau nişte chestii copy-paste, de pe Wikipedia., dar chestia cea mai amuzantă este, cum am ajuns la ele. Faza este că nu am avut nici o intenţie să ajung aici, pentru că eu de fapt căutam altceva, adică, poze cu Jared Leto, solistul de 30 Seconds To Mars, o trupă pe care o iubesc la propiu. Am găsit o poză cu el gras şi m-am speriat, pentru că de când îl ştiu este numai piele, os, şi muşchi. Google m-a scos din ceaţă. Un mic search mi-a dovedit că s-a îngrăşat pentru un rol în Chapter 27, un film [surpriză], despre John Lennon, şi asasinul lui. iar acesta este felul în care am descoperit, că de fapt John Lennon, a murit asasinat.
Mâine am de gând să mă uit la Chapter 27, să văd cum este. Cred că o să îmi placă. Am văzut câteva fazee din film, şi OMG, nici nu îl recunoaşteţi, pe Jared.

"John Winston Ono Lennon, numele la naştere John Winston Lennon, MBE, (n. 9 octombrie 1940, Liverpool - d. 8 decembrie 1980, New York City) a fost un muzician, cântăreţ, textier şi compozitor englez, unul din fondatorii trupei The Beatles.

Împreună cu prietenul său Paul McCartney, el a format unul din cele mai de titrate parteneriate compoziţionale ale secolului 20. După destrămarea trupei care i-a adus consacrarea, Lennon a urmat o carieră muzicală individuală, fără însă a mai atinge vreodată nivelul de frenezie cvasi-universală perioadei primei Invazii britanice.

Biografie

Născut şi crescut în Liverpool, Lennon a fost implicat în mania skiffle, un stil de muzică cu influenţe de jazz, blues, folk şi country. Prima lui trupă, numită The Quarrymen, a evoluat în The Beatles în 1960. Pe măsură ce trupa ce dezintegra spre sfârşitul deceniului, Lennon s-a implicat într-o carieră solo, în care a produs legendarele sale albume: "John Lennon/Plastic Ono band” şi Imagine, şi de asemenea cântece renumite precum "Give Peace a Chance” şi "Imagine”. John Lennon s-a retras din domeniul muzical în 1975, pentru a fi aproape de familia sa, dar s-a relansat în 1980, cu un album numit Double Fantasy. El a fost ucis la trei săptămâni după lansarea acestuia.

Lennon era o natură rebelă şi avea un spirit acerb în muzica sa, în compoziţiile sale, în desenele, în filmele şi în interviurile sale, devenind de asemenea controversat din cauza părerilor sale politice. S-a mutat în New York în 1971, unde critica sa asupra războiului din Vietnam l-a determinat pe Richard Nixon la lungi încercări să îl deporteze, în timp ce cântecele sale au fost preluate ca imnuri în misacarea anti-război.

Până în 2010 14 milioane de albume ale lui se vânduseră în întreaga lume, iar ca compozitor şi interpret a fost de 27 de ori pe locul 1 în US Hot 100. În 2002, BBC l-a votat al optulea din cei mai mari 100 de britanici, iar în 2008 revista Rolling Stone l-a votat al cincilea din cei mai mari căntăreţi al tuturor timpurilor. După moartea sa, a fost inclus în Songwriters Hall of Fame (în 1987), şi în Rock and Roll Hall of Fame (în 1994).

8 Decembrie 1980: Moartea


Ono a emis o declaraţie a doua zi, spunând "Nu există nicio înmormântare pentru John," şi încheie cu cuvintele, "John a iubit şi s-a rugat pentru rasa umană. Dorinţa mea este ca oamenii să se roage la fel pentru el". Trupul său a fost incinerat la cimitirul Ferncliff în Hartsdale, New York. Ono a risipit cenuşa lui în parcul central New York, în cazul în care Strawberry a fost creat mai târziu. Chapman a fost găsit vinovat pentru crimă de gradul al doilea şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Începând cu anul 2010,el va rămâne tot în închisoare,negând de mai multe ori adevărul.

În jur de ora 10:50 seara, pe 8 Decembrie 1980, Lennon şi Ono se întorceau acasă, la apartamentul lor din New York, când Mark David Chapman l-a împuşcat pe Lennon în spate de patru ori la intrarea în clădire. Lennon a fost dus la Urgenţe în apropiere, dar a fost declarat mort la 11:07. Mai devreme în acea seară, Lennon îi dăduse un autograf lui Chapman. . "





 P.S.: imaginaţi-vă cât de importantă este pentru mine această postare încât m-am oprit din a-mi mânca crerealele preferate, dar vă spun pe drept, că merită.

R.I.P, John.

5 comments:

  1. postarea ta vine la fix de ceva zile ma chinui sa gasesc niste melodii vechi.M-am saturat de zdranganelele din ziua de azi,care au doua cuvinte in toata melodia.

    ReplyDelete
  2. O vai. Vocea mea chiar vorbeste din corpul tau!!!....

    ReplyDelete
  3. :))geniile gandesc la fel :X

    ReplyDelete
  4. http://www.youtube.com/watch?v=dHtwZ07N1ic&feature=player_embedded
    sper sa iti placa

    ReplyDelete
  5. Linkin Park - ii iubesc pe tipii astia, si pe adele, si multi multi altii.
    De la adele sa mai asculti Someone like you, este superba [in caz ca nu o stii].
    Ascult in generel ceea ce contine un lyrics consistent, iar acel lyrics trebuie neaparat sa aiba o poveste. Iar melodia pe care mi-ai dat-o tu, am plans pe ea.

    ReplyDelete

I'm really sorry but I'm not in any photo on my blog.
Anyway, I love all the comments you leave here, and I'm pretty sure they will make my day. Thank you! ❤ ❤